Böcker och referenser

Åsa Lundquist Coey´s femte bok ”Samspel och Rävspel – ideal och verklighet på jobbet”

Vad tycker folk om den?

”Mycket finns det på managementhyllan, en hel del ”managementfashion” och några guldkorn. Samspel & rävspel är ett av guldkornen. Skriven av Åsa Lundquist Coey, doktor i management and complexity. Boken uppfriskande och Åsa en strålande föreläsare. Utmanar definitivt givna sanningar. Den här har fastnat lite extra hos mig ”varje relation styrs av den med minst intresse – den som vill minst har mest makt”. Ganska intressant eller hur?”

Paulin Larsen Berglöf, Grit Consultancy, VD och Partner

”Jag gillade speciellt hur du med bilder av egenupplevda situationer beskriver verkliga utfall av dina hypoteser. Det i kombination med det utlämnande sätt som dina tankar och din egen ångest beskrivs gav trovärdighet åt alla budskap som levererades, detta utan att bli pekpinnar. Efter typ 30 år som ledare och chef i olika yrken och roller har jag alltid haft lite svårt för forskare/teoretiker/akademiker som har en given lösning eller metod… det speglar absolut inte bild av vad ledarskap är, allt handlar om kontext, individer och sociala spel och kan inte beskrivas i fyrkanter utan snarare som en amöba som aldrig kan antas se lika dan ut från timme till timme. Jag uppskattade mycket dina beskrivningar av din egen oro och ångest, tror faktiskt det är första gången jag sett/hört någon beskriva detta, alltid närvarande, tvivel som man som chef upplever i stort och smått dagligen och som fel hanterat kan leda till att man lämnar ett ledaruppdrag. Det var ett rent nöje att få ta del av dina erfarenheter och ser fram emot att få läsa nästa bok 😊!”

Mikael Nensén VD

”… boken som ALLA chefer och ledare behöver läsa och ta till sig.”

Marie Bergqvist , Utvecklingsledare Social förvaltningen, Uppsala Kommun

Kenneth Coey´s bok ”A passion for Teams” finns att köpa om du mailar oss på info@cfol.se eller ringer Åsa, den kostar 120:- och är mycket bra och lättläst engelska!

De tidigare böckerna är i tur och ordning; Den professionella människan, Brain Books 1992, Arbetsvishet – man lär så länge man lever! Brain Books 1996, Varför spelar folk golf? känslor – utmaning – affärer, Brain Books 1999, Fantastiska samtal – Fantastiska resultat! tillsammans med Agneta Villman, 2005 VillmanCoey Leadership AB.
Böckerna finns att få tag i bokhandel samt antikvariat idag, de flesta är slutsålda upplagor och vi trycker inga nya då Åsas nya bok snart kommer ut.